Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 704 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Töltött hal

Hozzávalók

8 fagyasztott tengerihal-filé (egyenként kb. 12 dkg)
1 púpozott ev?kanál zsemlemorzsa
6 ev?kanál olaj (lehet?leg olíva)
1 egész + 1 csapott kiskanál só
1 egész + 1 fél mokkáskanál ?rölt bors
8 olajos szardínia (konzerv)
2 dkg vaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg csiperkegomba
5 ev?kanál paradicsompüré (kb. 25 dkg)
2-2 dl fehérbor és víz
1-1 mokkáskanál kakukkf? és bazsalikom
1 dl 100%-os, f?szerezett paradicsomlé
6-8 dkg paprikával töltött olajbogyó
1 mokkáskanál cukor

      A halszeleteket szobah?mérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük, és egymás mellé fektetjük. Zsemlemorzsával meghintjük, egy kevés olajjal meglocsoljuk. 1 kiskanál sóval meg 1 mokkáskanál borssal meghintjük. Mindegyikre egy lecsöpögtetett szardíniát fektetünk, szorosan föltekerjük és kivajazott t?zálló tálba rakjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a maradék olajon megfuttatjuk, majd a megtisztított, cikkekre vágott gombát megpirítjuk rajta. 1 kiskanál sóval meg fél mokkáskanál borssal ízesítjük, a paradicsompürét belekeverjük, a fehérborral fölöntjük. A kakukkf?vel és a bazsalikommal f?szerezzük. A 2 deci vízzel a paradicsompürés dobozokat kiöblítjük, ezt is a gombára öntjük, és a paradicsomlével felengedjük. 1-2 percig kevergetve forraljuk, majd a fölszeletelt, paprikával töltött olajbogyót beleszórjuk, és a cukorral ízesítjük. A haltekercsekre öntjük, végül süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 643 kcal / 2688 kJ.
Italajánlat: száraz rozé.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY