Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 199 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Boszorkánypecsenye

Hozzávalók

1 szép pulyka-fels?comb (1,3 kg)
2 vöröshagyma
3 ev?kanál olaj
1 kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt bors
1 babérlevél
30 dkg csiperkegomba
4 közepes ecetes uborka
1 púpozott ev?kanál liszt
1-1 dl tejföl és tejszín
1-1 kiskanál mustár és tárkonyecet
1 kiskanálnyi fölaprított friss vagy fele ennyi szárított tárkonylevél

      A pulykacombot kicsontozzuk, b?rét lefejtjük, húsát kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és a bográcsban megforrósított olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, közepesen er?s t?z fölött kevergetve fehéredésig sütjük. Utána megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. 1 deci vizet öntünk rá, lefödve, gyenge t?z fölött kb. 1 óra alatt vajpuhára pároljuk. Ezalatt a gombát megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk, az uborkát vékony csíkokra metéljük. Együtt a puha pulykához keverjük, fed? nélkül 5 percig pároljuk. Közben a lisztet tejföllel, a tejszínnel meg 2 deci vízzel simára keverjük, az el?z?ekre öntjük. A mustárral meg az ecettel - kerülhet bele pár csöpp citromlé is - kellemesen pikánsra ízesítjük, végül a tárkonnyal f?szerezzük.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 624 kcal / 2609 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY