Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 521 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Lecsó télire

Hozzávalók

1 kg paprika (fele édes, fele bogyiszlói)
2 nagy almaparadicsom (35 dkg)
2 közepes vöröshagyma
6 ev?kanál olaj
1 kiskanál só

      E mennyiségek csak viszonyításra szolgálnak, hogy bárki könnyen kiszámolhassa a hozzávalókat attól függ?en, mennyi paprikából f?zi a lecsót. A munkát az üvegek és csavaros tetejük kiforrázásával, fert?tlenítésével kezdjük. Ha kész, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, de leggyorsabb - f?ként, amikor többet f?zünk be -, ha ledaráljuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, tetejüket kissé bevágjuk, majd forrásban lév? vízbe mártjuk. Lecsöpögtetjük, héját lehúzzuk, a szemeket földaraboljuk. Az olajon a hagymát kevergetve megfonnyasztjuk, majd a paradicsomot hozzáadjuk, megsózzuk. Kis lángon, néhányszor megkeverve addig f?zzük, míg jó s?r? mártás nem lesz bel?le. Ezalatt a paprikát megmossuk, lecsöpögtetjük, és kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, amíg a csumájához nem érünk, a többit pedig körben levágjuk a szárról. Közben ne feledjük néhányszor megkeverni a hagymás-paradicsomos alapot, oda ne kapjon, mire beleszórjuk a paprikát. Miután ez megtörtént, közepes lángon, fedetlenül, kevergetve kb. 25 percig pároljuk. Akkor jó, ha a paprika már nem kemény, de a héja sem vált még le. Az üvegeket a lábas mellé készítjük, meleg vízzel töltött tepsibe állítva. A forró lecsóból mindegyikbe töltünk egy mer?kanállal, így apránként merjük tele ?ket, nem egyszerre töltjük meg, nehogy elpattanjon az üveg. A csavaros tet?kkel valamennyit szorosan lezárjuk, újságpapírba csomagoljuk, így még lassabban h?l ki, majd szárazg?zbe - azaz takarók, párnák közé - tesszük legalább 24 órára. Amikor kih?lt, mehet a kamrába.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY