Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1027 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Cukkinitorta

CukkinitortaHozzávalók (8 személyre)

a tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
1 tojássárgája
csipetnyi só
2 ev?kanál hideg víz
a töltelékhez:
30 dkg kicsi, karcsú cukkini
4 ev?kanál olívaolaj
4 tojás
2 ev?kanál tejföl vagy natúr krémsajt
10 dkg reszelt gruyere sajt
4 ev?kanál tej
só, ?rölt bors
1 kis csokor bazsalikom
8 f?tt fürjtojás
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj
1 ev?kanál liszt

      El?ször a tésztát készítjük el. A liszttel a vajat elmorzsoljuk, majd, majd a tojássárgájával, a sóval és a vízzel összegyúrjuk. Folpackba 30 percre a h?t?be tesszük; ezalatt elkészítjük a tölteléket. A cukkinit megmossuk, kocsányát levágjuk, törzsét 3 miliméter vastagon fölszeleteljük. Az olajon oldalanként 1 percig sütjük majd félretesszük. A tojásokat kissé fölverjük, a tejföllel, a reszelt sajttal, a tejjel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított bazsalikommal f?szerezzük, a cukkinit hozzáadjuk. A f?tt fürjtojásokat (3perc forralás alatt megf?nek) megtisztítjuk, kettéhasítjuk. A tésztával, amit fél centi vastagra nyújtunk, egy kb. 24 centi átmér?j?, alacsony perem? kivajazott belisztezett tortaformát bélelünk. A tojásos-cukkinis keveréket beleönjük, egynletesen elsimítjuk, majd a fél fürjtojásokat vágott felükkel fölfelé beleültetjük. El?melegített süt?ben, a közepesnél nagyobb lánggal( 200 C; légkeveréses süt?ben 180 C) kb. 30 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt finom.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 375 kcal / 1568 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi Sauvignon Blanc ` 99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY