Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 504 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Bazsalikomos hússal töltött paradicsom

Hozzávalók

1 kisebb vöröshagyma
5 ev?kanál olaj
8 húsos, közepes paradicsom
30 dkg darált sertéshús
1 zsemle
1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
2 gerezd fokhagyma
5-6 bazsalikomlevél
10 dkg trappista sajt

      A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és 3 ev?kanál olajon, közepes lángon kb. 3 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezalatt sem tétlenkedünk, a paradicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük. A darált húst a hagymára szórjuk és kb. 5 percig kevergetve fehéredésig sütjük. Ez az id? pontosan elég arra, hogy a zsemlét hideg vízbe áztassuk; a paradicsomok tetejéb?l egy ujjnyi vastag szeletet levágjunk (ez lesz a kalapja), majd a szemek belsejét kiskanállal vagy karalábévájóval kivájjuk. A süt?t nagy lángra állítjuk, hogy jól bemelegedjen. A kivájt paradicsombels?t a pirított darált húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd az apróra vágott fokhagymával és bazsalikommal f?szerezzük. A zsemlét kifacsarjuk és belemorzsoljuk. A húsos masszát a t?zr?l lehúzzuk, a kis kockákra vágott sajtot beleszórjuk, kiskanállal a paradicsomok üregébe töltjük. A maradék olajjal egy tepsit kikenünk, a paradicsomokat belerakjuk. Ha maradna a töltelékb?l - hiszen ez a paradicsomok nagyságától függ -, ev?kanállal ezt is körérakjuk, ahogyan a kalapokat is. Az ételt a forró süt?be toljuk és nagy lánggal (210 °C; légkeveréses süt?ben 190 °C) jó 10 percig sütjük. Vessünk egy pillantást a paradicsomra. Ha jó, elzárjuk a süt?t, így tartjuk melegen tálalásig, de még lehet néhány percig sütni.


Egy adag: 534 kcal / 2233 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY