Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1017 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Csíkos kifli

Hozzávalók

(20 darabhoz)
a fehér tésztához:
20 dkg f?tt, melegen áttört burgonya
35 dkg finomliszt
5 dkg búzakorpa
1 dl víz
1-1 mokkáskanál só és cukor
2,5 dkg éleszt?
5 dkg vaj
a piros tésztához:
1 nagy hagyma
5 dkg vaj
1 ev?kanál pirospaprika
fél mokkáskanál ?rölt kömény
15 dkg f?tt, melegen áttört burgonya
35 dkg finomliszt
5 dkg búzakorpa
1 dl víz
1-1 mokkáskanál só és cukor
2,5 éleszt?

      A piros tésztához a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajon üvegesre sütjük. A t?zr?l levéve a pirospaprikával meg a köménymaggal megszórjuk. A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérjük, majd külön-külön jól bedagasztjuk. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, langyos helyen 45 percig pihentetjük, majd vastag rúddá sodorjuk és 20-20 egyenl? részre daraboljuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk, azután kettesével egymásra fektetjük úgy, hogy fehér tészta kerüljön alulra. Fölcsavarjuk, enyhén sós vízzel lekenjük, éles késsel keresztben 3 helyen bevágjuk. Szórhatunk a tetejére köménymagot is. Süt?lemezre rakjuk, el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C, légkeveréses süt?ben 180 °C) 15-18 percig sütjük.


Elkészítési id?: 55 perc + kelesztés.
Egy adag: 220 kcal / 920 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY