Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1239 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Paprikás kifli

Hozzávalók

(12 darabhoz)
1,5 dl tej
1 csapott kiskanál cukor
1 dkg éleszt?
35 dkg finomliszt
5 dkg margarin
1 csapott ev?kanál ételízesít? por
1 kiskanál pirospaprika
a formázáshoz:
liszt
a tetejére:
1 mokkáskanál köménymag

      A tejet meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk. Az éleszt?t belemorzsoljuk, langyos helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepét kimélyítjük, ide morzsoljuk a margarint. Az ételízesít?t meg a pirospaprikát rászórjuk. Az éleszt?s keveréket ráöntjük, majd 8-10 perc alatt bedagasztjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától. A tetejét liszttel meghintjük, letakarjuk, langyos helyen kb. 45 percig kelesztjük. Utána meglisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, rúddá sodorjuk és 12 egyenl? részre vágjuk. Egyenként ellapítjuk, majd kifli alakúra felcsavarjuk. Süt?lapra rakjuk, további 30 percig pihentetjük. A köménymagot a tetejére szórjuk és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C, közepes lánggal 165 °C) kb. 18 percig sütjük. Ha kész, egy kevés hideg vízzel ?megecseteljük?.


Elkészítési id?: 45 perc + kelesztés.
Egy adag: 163 kcal / 682 kJ.
Italajánlat: hideg sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY