Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 333 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Bélszínjava Budapest módra

Hozzávalók

60 dkg bélszín
?rölt bors
mustár

1 közepes vöröshagyma
6 ev?kanál olaj
1 mokkáskanál pirospaprika
20 dkg sertéscsont
1-1 paradicsom és zöldpaprika (télen 10-15 dkg mélyh?tött vagy konzerv lecsó)
15 dkg szárnyasmáj
10 dkg gomba
8 dkg füstölt szalonna
10 dkg f?tt zöldborsó

      A bélszínt lehártyázzuk, megborsozzuk, mustárral megkenjük. Megolajozott alufóliába csomagoljuk, h?t?szekrényben 3 napig érleljük. Utána 4 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Ha a húst angolosra vagy félangolosra sütjük, akkor az is jó, ha anélkül, hogy ellapítanánk, egy-egy szelet szalonnával körbetekerjük. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és a fele olajon megfuttatjuk. A pirospaprikával megszórjuk, majd egy jó pohár vízzel azonnal fölöntjük. A csontot földaraboljuk, és a pörköltalapban kb. 20 percig f?zzük. Közben a paradicsom szárát kimetsszük, a paprikát kicsumázzuk, mindkett? húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a megmosott májat és a megtisztított gombát. A szalonnát is apróra kockázzuk, kisütjük, majd a májat, a gombát és a paprikát 4-5 percig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsomot, megkeverjük és beleszórjuk a borsót. A pörköltalapot rász?rjük. A húst a maradék olajon megsütjük, végül a raguval leöntjük. Petrezselymes rizzsel, vagy sült burgonyával kínáljuk.


Elkészítési id?: 45 perc + érlelés.
Egy adag: 515 kcal / 2153 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY