Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 599 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Gyönytyúkleves

GyönytyúklevesHozzávalók

1,8-2 kg-os gyöngytyúk
20-25 dkg levestészta
(csigatészta vagy cérnametélt)
1 közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kiskanál egész fekete bors
2-3 dkg só
4-4 kisebb sárgarépa
és petrezselyemgyökér
1 kis karalábé
1 zellergumó
2-3 burgonya

      A megtisztított gyöngytyúkot az elkészítés el?tt legalább 1 napig pihentessük. Húsa sötétlila szín?, de f?zéskor kifehéredik. A szárnyast nagyobb darabokra bontjuk (szárny, comb, félbevágott mell), fazékba tesszük, és b? 3 liter vízzel felöntjük. Az egészben hagyott vöröshagymát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a borsot beledobjuk. Lassú t?zön gyöngyözve f?zzük, hogy a leve tiszta maradjon. Amikor a hús kb. félig megf?tt, a sót, a zöldségeket és a burgonyát is hozzáadjuk. Ha megf?tt, levét finom sz?r?n átsz?rjük. A húst és a zöldségeket külön kínáljuk. A kész levesb?l kb. fél litert kimerünk, a csigatésztát vagy a metéltet abban f?zzük ki. Mindig forrón tálaljuk.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY