Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 448 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Mészáros tokány

Mészáros tokányHozzávalók

60 dkg marhalábszár, esetleg nyak (lehet comb vagy lapocka is, ám ezekkel kevésbé lesz
szaftos a tokány)
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csapott kiskanál só
1-1 mokkáskanál ?rölt fekete bors és ?rölt kakukkf?
(majoránna is lehet)
2 dl száraz fehérbor
1 kiskanál paradicsompüré
1 csapott kiskanál liszt
3 virsli

      A húst a kisujjnyinál valamivel vékonyabb csíkokra vágjuk. A szalonnát gyufaszálnyira metéljük, lábasban kiolvasztjuk, majd sz?r?lapáttal a töpörty?t kiemeljük bel?le. Zsírjában a megtisztított, finomra vágott hagymát kissé megfonnyasztjuk, majd a húst rádobjuk és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Akkor jó, ha körös-körül kifehéredik. Zúzott fokhagymával ízesítve még 1 percig sütjük. Ezután megsózzuk, a borssal meg a kakukkf?vel f?szerezzük. A fele bort és 1 deci vizet öntünk alá és lefödve, kis lángon kb. 1 óra 20 perc alatt puhára pároljuk. Ha közben a leve elf?ne, egy kevés vízzel pótoljuk. Végül zsírjára sütjük, a paradicsompürével ízesítjük. A liszttel meghintjük 1 percig pirítjuk, majd a maradék borral és annyi ? kb. 1 deci ? vízzel engedjük föl, hogy 2-3 percnyi forralás után leve a pörkölthöz hasonló s?r?ség? legyen. A virslit meghámozzuk, karikákra vágjuk, a tokányhoz adjuk. Fölaprított petrezselyemmel meghintett hagymás tört burgonya illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 660 kcal / 2759 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY