Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 868 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Grillezett puliszka

Hozzávalók

1 liter víz

25 dkg kukoricadara
6 dkg vaj
3 ev?kanál olaj
a mártáshoz:
1 csokor friss bazsalikom
2-3 ev?kanál feny?mag (lehet mogyoró is)
2-3 gerezd fokhagyma
3 ev?kanál olaj
4 ev?kanál apróra reszelt parmezán

      A vizet 1 mokkáskanál sóval fölforraljuk, a darát beleszórjuk. Kevergetve, kis lángon 6-8 percig f?zzük. Egy közepes tepsit kivajazunk, a többi vajat a kukoricához adjuk, amit lefödve 10 percig duzzadni hagyunk. Utána kétujjnyi vastagon a tepsibe simítjuk, kb. 2 óra alatt kih?l, ezalatt megszilárdul. Utána szeletekre vágjuk, az olajjal megkenjük és közepesen forró grillsüt?ben vagy rostélyon, közepesen er?s parázs fölött, kb. 8 percig sütjük. Tejföllel meglocsolva is tálalhatjuk, de zöldmártással leöntve is kínálhatjuk. Utóbbi úgy készül, hogy a bazsalikomot a feny?maggal meg a megtisztított fokhagymával felaprítjuk (merül?mixerrel vagy kávédarálóban a legegyszer?bb). Az olajat belekeverjük. A sajtot csak a tálalás pillanatában forgatjuk bele, majd kissé megsózzuk.


Elkészítési id?: 40 perc + h?tés.
Egy adag: 596 kcal / 2492 kJ.
Italajánlat: ásványvíz;.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY