Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 202 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Citromos pulykacomb

Hozzávalók

1 pulykacomb (kb. 80 dkg)
1 kiskanál szegf?szeg
4 gerezd fokhagyma

3 ev?kanál olaj
1 dl fehérbor
1 dl tejföl
a pácoláshoz:
1 citrom, néhány szem egész bors és borókabogyó
1 kiskanál szegf?szeg
késhegynyi ?rölt gyömbér
1 kiskanál só
1 ev?kanál 5%-os almaecet

      A páchoz a citromot meghámozzuk, húsát vékonyan felkarikázzuk (a citromhéjra még szükségünk lesz, ezért meg?rizzük). 7 deci vízben a f?szerekkel 2-3 percig forraljuk, majd h?lni hagyjuk. A hideg pácot a megmosott húsra öntjük, úgy, hogy ellepje. Lefödve 2 napra h?t?be állítjuk, közben néhányszor megforgatjuk. A húst pácolás után lecsöpögtetjük, és szárazra töröljük. A félretett citromhéjat - a fehér részt gondosan levágva - vastagabb csíkokra vágjuk. Egy-egy szál citromhéjat egy szegf?szeggel meg egy darabka fokhagymával összefogunk, és a húsba t?zdeljük. Sóval bedörzsöljük és forró olajon körös-körül fehéredésig sütjük. A pácléb?l 2 decit aláöntve puhára pároljuk. (Közben az elpárolgó levét folyamatosan pótoljuk.) Amikor a comb megpuhult, kiemeljük és felszeleteljük. Visszamaradt levét a borral 2 decire beforraljuk, majd a húsra sz?rjük. Köretnek petrezselymes rizs illik hozzá.


Elkészítési id?: 2 óra + pácolás, érlelés.
Egy adag: 680 kcal / 2844 kJ.
Italajánlat: rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY