Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 208 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Csirkecsíkok párolt rizzsel

Hozzávalók

60 dkg csirkemellfilé
60 dkg zsenge cukkini
5 ev?kanál olaj vagy 5 dkg vaj
fél csokor kapor
fél csokor metél?hagyma
1 csapott kiskanál só
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 kiskanál liszt
a körethez:
1 doboz (2 tasak) gyorsrizs

      Egy közepes fazékba vizet töltünk, s t?zre tesszük, hogy fölforrjon. A csirkemellet kisujjnyi csíkokra metéljük. A cukkinit megmossuk, leszárogatjuk, majd a végeit lecsapva, hámozás nélkül 2 centi vastagra fölszeleteljük, azután a húshoz hasonló vastagságú hasábokra vágjuk. Ezalatt a nagyobb adag víz is fölforrt, amibe a gyorsrizs kerül. Egy mokkáskanálnyi sóval ízesítjük, és a dobozon lév? el?írás szerint megf?zzük. Általában 15 perc alatt megpuhul (pont amikorra kell). A süt?t jó közepes lángra el?melegítjük. A csirkehúst magas falú - lehet?leg vas - serpeny?ben nagy lángon, az olajon kevergetve 2-3 perc alatt megpirítjuk. Akkor jó, ha körös-körül kifehéredik. Utána a cukkinit hozzáadjuk, további 2-3 percig sütjük. Közben néhányszor megkeverjük, a ?szünetben? pedig a kaprot és a metél?hagymát finomra aprítjuk. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, a cukkinis csirkére öntjük és megsózzuk. 2-3 percig forraljuk, ezalatt a leve mártásszer?en bes?r?södik. A rizst lecsöpögtetjük, a tasakból kibontjuk, és a forró cukkinis csirkeraguval máris tálalhatjuk.


Egy adag: 638 kcal / 2669 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY