Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1046 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Egreslepény

Hozzávalók

(8 szelethez)
a tésztához:
3,5 dl (kb. 25 dkg) liszt
12,5 dkg vaj vagy margarin
4-5 ev?kanál hideg víz
a töltelékhez:
kb. 75 dkg egres, 8-10 dkg cukor
1 ev?kanál burgonyaliszt (esetleg 2 ev?kanál piskótamorzsa vagy darált háztartási keksz)
a tetejére:
1 tojás

      A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és letakarva 1-2 órára h?t?szekrénybe tesszük. Az egrest megtisztítjuk, azaz ?bajuszát? levágjuk, majd a szemeket megmossuk, jól lecsöpögtetjük. A tésztával egy 23-25 centi átmér?j?, alacsony perem? tortaformát kibélelünk. A lees? rész majd a tetejére kell. A formában lév?t alufóliával letakarjuk, és el?melegített süt?ben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 10 percig sütjük. A gyümölcsöt a cukorral meg a burgonyaliszttel összekeverjük, az el?sütött tésztára szórjuk. A félretett tésztát ellapítjuk, csíkokra vágjuk és az egres tetejét ?berácsozzuk? vele. Felvert tojással lekenjük, a süt?be visszatolva, változatlan lánggal 25-30 percig sütjük. Hidegen tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra + a tészta pihentetése.
Egy adag: 310 kcal / 1296 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY