Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 205 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Csirke ?két vállra? fektetve

Hozzávalók

2 kisebb, konyhakész csirke
só, ?rölt bors
majoránna
néhány ág friss rozmaring
4 ev?kanál olaj
a tálaláshoz:
salátalevelek

      A csirkét a mellére fektetjük és a hátánál hosszában behasítjuk úgy, hogy egyben maradjon. Kicsit szétfeszítjük, a gerinc- és mellcsontját ügyesen kifejtjük, ügyelve, hogy továbbra se essen szét. Szokás még a fels? combcsontokat is kivágni bel?le. Egy kevés sót, borsot, majoránnát meg a fölaprított rozmaringot az olajba keverjük, és a szárnyast jól bekenjük vele. ?Két vállra? fektetve megforrósított grillrácsra tesszük, majd nem túl nagy t?zön, oldalanként kb. 15-15 percig sütjük. Ha kész, a biztonság kedvéért ellen?rizzük húst?vel, hogy valóban jó-e. Friss salátalevéllel díszített tálon kínáljuk. A képen paradicsomos zöldbabbal látható, ami úgy készül, hogy a zöldbabot kétcentis darabokra vágva enyhén sós vízben vagy g?zben megpároljuk. Lesz?rve h?lni hagyjuk, majd tárkonyecettel, olívaolajjal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával összekeverjük, végül cikkekre szelt paradicsomot is adunk hozzá.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 465 kcal / 1944 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY