Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1563 1 2 ... 1633  Utolsó


Zöldségmártogatós

Hozzávalók

3-4 húsos paprika (ha lehet, különféle szín?ek)
1 csomó zsenge sárgarépa
1 csomó piros retek
1 szép halványzeller
a f?szeres öntethez:
2 dl joghurt
só, ?rölt bors
1 mokkáskanál olaszos f?szerkeverék
1 mokkáskanál salátaolaj
az öntethez:
2 dl joghurt
1 mokkáskanál citromlé
1 kiskanál nem túl sós szójamártás
2 kiskanál vaj
a túrós-tejfölös öntethez:
10 dkg áttört tehén- vagy juhtúró
1 dl tejföl 1-1 mokkáskanál ecet, méz és mustár

2 meghámozott, kimagozott, összetört paradicsom

      Az összes zöldséget megtisztítjuk. A paprikát kisujjnyi csíkokra, a répát félbe vagy negyedekbe vágjuk. A retket hasonlóan földaraboljuk, csak az aprókat hagyjuk egyben. A zeller levélnyeleit arasznyi hosszúságúra aprítjuk. Az így el?készített zöldségeket tányérra halmozzuk. Kerülhet még rá bármilyen friss, kéznél lév? nyers zöldség. Például karfiolrózsa, brokkolirózsa, hasábokra vágott karalábé, cukkini, vagy elnegyedelt paradicsom. Az önteteknél nincs más teend?, mint összekeverni a hozzávalókat. A zöldségdarabkákat ebbe kell majd mártogatni falatozáskor.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 172 kcal / 719 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY