Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 547 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Töltött tökkarikák

Hozzávalók

1 hosszúkás, zsenge tök

diónyi vaj
2 vöröshagyma
5 dkg margarin
1 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
?rölt bors
4 f?tt tojás
5 dkg reszelt sajt
1 tojás
a tetejére:
2 dl tejföl
1 csokor kapor

      A tököt megmossuk, és héjastul 3-4 centi vastag karikákra vágjuk. Magját, belét kikaparjuk. Enyhén sós vízben kb. 5 percig f?zzük, vigyázva, hogy kissé ropogós maradjon. Ezután kivajazott tepsibe rakjuk. A megtisztított vöröshagymát fölaprítjuk, és a margarinon megfuttatjuk. A zúzott fokhagymát beleforgatjuk, majd a kockákra vágott paradicsomot is beledobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és éppen csak addig pároljuk, míg a paradicsom leve el nem f?. A tojásokat kockákra vágjuk, és a reszelt sajttal együtt a hagymás paradicsomba forgatjuk. A nyers tojást belekeverjük, és a masszát a tökkarikák üregébe púpozzuk. 1-1 ev?kanálnyi kapros tejföllel meglocsoljuk. Süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 15 percig sütjük.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 470 kcal / 1969 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY