Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 825 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Zabpelyhes tökkarikák

Hozzávalók

2 közepes, zsenge tök

2 dkg vaj
1 közepes vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
50 dkg sovány darált sertéshús
fél mokkáskanál ?rölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
3 dl er?leves (kockából is jó)
15 dkg zabpehely
1 tojás
2-3 dl tejföl

      A tököt alaposan megmossuk, majd kb. 5 centi vastagon fölszeleteljük. Belsejéb?l a magokat kikaparjuk (kivájjuk), és a tökkarikákat enyhén sós, forrásban lév? vízben 2-3 perc alatt félpuhára f?zzük. Sz?r?lapáttal óvatosan kiemeljük, lecsöpögtetve kivajazott tepsibe vagy t?zálló tálba rakosgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajban üvegesre sütjük. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával meg a fölaprított kaporral f?szerezzük. Az er?levest fölforraljuk, a zabpelyhet beleöntjük. A t?zr?l levéve, jól lefödve duzzadni hagyjuk. Ha puha és kissé kih?lt, a f?szeres hússal meg a tojással összedolgozzuk, majd a tökkarikák üregébe púpozzuk. A tejföllel gazdagon meglocsoljuk, végül el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 15-20 perc alatt megsütjük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 740 kcal / 3094 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY