Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 576 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Eredeti bajai pontyhalászlé

Hozzávalók

(10 személyre)
2-2,5 kg megtisztított ponty
3 nagy vöröshagyma

kb. 4 ev?kanál édes-nemes pirospaprika
2-2,5 liter víz
1 ev?kanál konzerv paradicsom- püré vagy 1 dl száraz vörösbor
4-5 darab er?s cseresznyepaprika
1 csomag gyufa tészta

      Az alaposan megtisztított pontyot (pontyokat) kb. 5 milliméterenként beirdaljuk, felszeleteljük és darabonként besózzuk úgy, hogy az irdalások közé is megfelel? mennyiség? só kerüljön. Legalább 2-3 órát hagyjuk állni a sóban. (A sózást akkor végeztük el megfelel?en, ha f?zés közben nem, vagy csak minimális mennyiség?t kell a leveshez adnunk.) A halikrát, tejet, esetleg további bels?ségeket külön tesszük, nem sózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk és a bogrács aljára szórjuk. A hagymára ráöntjük a vizet, és er?s t?znél felforraljuk. A forrástól számított 5 perc elteltével belehelyezzük a halszeleteket. Miután ismételten felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Ezt követ?en 8-10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét, vagy a vörösbort - az amelyik éppen a rendelkezésünkre áll, mivel csupán a halhús szétesését hivatott megakadályozni -, valamint a bels?ségeket. A halhús forrásától számított 30-40 perc szükséges a halászlé elkészüléséig. Közben sós vízben kif?zzük a tésztát. A halszeleteket külön tálcára tesszük és a halászlét a tésztára öntve, vagy külön tálban (ízlés vagy inkább megszokás szerint) tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc + a halhús érlelése.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY