Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1055 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Epres rétes

Hozzávalók

(kb. 8 nagyobb szelethez)
2 csomag 4 lapos réteslap
5-6 ev?kanál olaj
2 ev?kanál zsemlemorzsa
a töltelékhez:
1,2 kg eper
3 dkg zselatin
6 ev?kanál cukor
6 dl tejszín

      Az egyik csomag réteslapot kiolajozott t?zálló tálban egymásra rakosgatjuk úgy, hogy minden lap közé pár csepp olajat locsolunk, és egy kevés morzsával is meghintjük. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) úgy 10 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. Utána deszkára borítjuk, és a másik csomag réteslapot ugyanígy megsütjük, de ezt már a tálban hagyjuk. A töltelékhez az epret kicsumázzuk, a felét turmixoljuk, a másik felét félbe, a nagyobb szemeket negyedekbe vágjuk. Az eperpürét a zselatinnal kevergetve addig melegítjük, amíg az utóbbi fölolvad benne, majd kissé h?lni hagyjuk, de miel?tt megdermedne, belekeverjük a cukorral ízesített tejszínhabba. A földarabolt epret hozzáadjuk, majd egyenletesen a tésztára simítjuk. A deszkára borított sült réteslappal befedjük, kicsit az epres tejszínbe nyomkodjuk, végül h?t?szekrényben dermedni hagyjuk. Kockákra vágva tálaljuk, a tetejét vaníliás cukorral meghintjük.


Elkészítési id?: 35 perc + dermesztés.
Egy adag: 459 kcal / 1919 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY