Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1062 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Fagylaltos fánk

Hozzávalók

(kb. 15 darabhoz)
3 dl víz
késhegynyi só
15 dkg zsír vagy vaj
15 dkg finomliszt
5 tojás
5-5 gombóc eper-, vanília- és pisztáciafagylalt
25 dkg eper
friss menta

      A vizet a sóval fölforraljuk, a zsírt hozzáadjuk. Ha teljesen föloldódott, a lisztet beleszórjuk és kevergetve 3-4 percig f?zzük. Akkor jó, ha sima, és az edény falától elválik. A t?zr?l lehúzzuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd csillagcsöves vagy sima csöves habzsákba töltjük. Egy tepsit kivajazunk és a masszából pingponglabda nagyságú gömböket nyomunk rá. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (230 °C; légkeveréses süt?ben 210 °C) 5 percig; majd a lángot kissé mérsékelve (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) további 15-18 percig sütjük. Közben a süt?ajtót nem szabad kinyitni. Utána a süt?t elzárjuk, ajtaját résnyire kinyitjuk, és a fánkokat még 10 percig így szárítjuk. Tálalás el?tt 5 perccel a tetejüket (kalapjukat) levágjuk, és mindegyik belsejébe egy-egy gombóc fagylaltot, meg friss eperszemet töltünk. Csodálatosan más íze lesz minden fánknak. Mentalevéllel díszítjük.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 257 kcal / 1075 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY