Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 550 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Zabpelyhes töltött karalábé

Hozzávalók

20 dkg zabpehely
8 zsenge, lehet?leg egyforma karalábé
40 dkg sovány darált marhahús
1 tojás

?rölt fehér bors
1 csokor petrezselyem
1 dl + 1-2 ev?kanál tejföl
kb. 1 ev?kanál cukor
10 dkg reszelt trappista sajt
2-3 ev?kanál liszt
1 csokor kapor

      A zabpelyhet annyi forrásban lév? vízzel öntjük le, amennyi jó ujjnyira ellepi, és lefödve duzzadni hagyjuk. A karalábékat vékonyan meghámozzuk, majd a belsejüket karalábévájóval kifúrjuk és félretesszük. A marhahúst a leforrázott, már csak langyos zabpehellyel, meg a tojással összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, 1-2 ev?kanál tejföllel lágyítjuk. Ezt a masszát a karalábék üregébe töltjük, szorosan lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Megsózzuk, a cukorral ízesítjük, fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 20 percig pároljuk. Ekkor a kivájt karalábét meg a fölaprított zsenge leveleket hozzáadjuk, még 10 percig f?zzük. Ha puha, a lábasból kiemeljük, tepsire rakjuk, a sajttal megszórjuk és süt?ben, nagy lánggal 6-8 percig sütjük, míg a sajt elolvad. Közben a lisztet 1 deci tejföllel meg egy kevés vízzel simára keverjük, a karalábé levét ezzel s?rítjük; végül fölaprított kaporral f?szerezzük. Tálaláskor a karalábékat ezzel a mártással körbeöntjük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 410 kcal / 1714 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY