Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 440 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Hátszínhava rokfortos vajjal

Hozzávalók

4, egyenként kb. 16 dkg-os kicsontozott hátszínszelet
?rölt bors, mustár
8-10 ev?kanál olaj
10-10 dkg vaj és rokfort sajt
néhány csepp brandy
1 kiskanálnyi összevágott metél?hagyma
12-16 spárga
3-4 közepesen vastag sárgarépa

10-12 gyöngyhagyma
2 dl tejszín
1 dl tejföl
30 dkg zöldbab

      A hátszínszeleteket kissé kiverjük, inas részeit késsel bevagdossuk, nehogy sütés közben a hús összeugorjon. Utána megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük, és az olajjal meglocsolva tálba rétegezzük. H?t?szekrényben, letakarva 3-4 napig így érleljük. Az elkészítés napján a puha vajat az áttört rokfort sajttal összekeverjük, a brandyvel ízesítjük, a metél?hagymával f?szerezzük. Alufólia lapon henger alakúra formáljuk, lefagyasztjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a spárgát 4-5 centis darabokra, a répát 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk. Forrásban lév?, enyhén sós vízbe szórjuk az egészben hagyott gyöngyhagymával együtt - ha konzerv, akkor csak a végén tesszük bele -, és kis lángon 10 percig f?zzük, félid?ben a zöldbabot is hozzáadjuk. Ha minden zöldség roppanósan puha, lesz?rjük, a tejszínt meg a tejfölt ráöntjük, 2-3 percig forraljuk. A húst a rajta lév? olajjal együtt serpeny?be rakjuk, és oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a jól lecsöpögtetett húst tányérra fektetjük, és egy-egy karika rokfortos vajat ráfektetünk. A tejszínes zöldséggel és sült burgonyával kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra + a hús érlelése.
Egy adag: 707 kcal / 2956 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY