Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1541 1 2 ... 1633  Utolsó


Sóskamártás és f?zelék

Hozzávalók

70 dkg friss sóska
1 közepes vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
1 púpozott ev?kanál liszt
3-3 dl tej és víz
1 mokkáskanál só
1 kiskanál cukor
1 dl tejföl

      A sóska vastag szárát levágjuk, lecsipkedjük, majd a leveleket többször váltott hideg vízben megmossuk. Akkor jó, ha a víz tiszta alatta, egyáltalán nem homokos. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Kb. 3 literes lábasban az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát kevergetve, közepes lángon 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk benne. Van, aki hagyma nélkül szereti, így az el is hagyható. A sóskát rádobjuk, kevergetve 10 percig pároljuk, amíg teljesen szét nem f?, és a leve is elpárolog. Ekkor lisztszórással s?rítjük, vagyis a lisztet rászórjuk, 1 percig kevergetve pirítjuk, vigyázva, nehogy odakapjon. A tejet meg a vizet ráöntjük, és habver?vel kevergetve 3-4 percig forraljuk, ezalatt bes?r?södik. Közben megsózzuk, a cukorral ízesítjük, végül a tejföllel dúsítjuk. A mártás mindössze abban különbözik a f?zelékt?l, hogy amikor kész, merül?mixerrel pépesítjük, hogy teljesen sima legyen.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 263 kcal / 1100 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY