Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 266 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Mogyorós csirkevagdalt

Hozzávalók

10-15 dkg mogyoróbél
4 szelet szendvicskenyér
50 dkg csirkemellfilé
1 gerezd fokhagyma
1 csokor metél?hagyma

2 ev?kanál szójamártás
1 kiskanál csíp?s mustár
2 tojás
5 dkg vaj
25 dkg cukkini
3 ev?kanál narancslekvár
3 ev?kanál olaj
4 ev?kanál citromlé
a sütéshez:
4-5 ev?kanál olaj

      A mogyorót - miután vékony barna héját ledörzsöltük róla - serpeny?ben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és ha kih?lt, durvára vágjuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk, jól kifacsarjuk és a hússal együtt ledaráljuk. A fokhagymát meg a metél?hagymát apróra vágjuk, majd a mogyoróval együtt a húshoz adjuk. Megsózzuk, a szójamártással és a mustárral f?szerezzük, a tojásokat meg a vajat beledolgozzuk. Ha lágynak találnánk, egy kevés zsemlemorzsát is keverhetünk hozzá. A cukkinit megmossuk, a négyoldalú reszel? nagyobb lyukú felén durvára reszeljük. Enyhén besózva pihentetjük, amíg a vagdalt megsül. Ehhez a húsos masszából 8 féltenyérnyi pogácsát formálunk, és az olajban, közepes lángon oldalanként 5-5 percig sütjük, végül jól lecsöpögtetjük. A besózott cukkinit jól kinyomkodjuk, és a narancslekvárral, az olajjal meg a citromlével ízesítjük A húspogácsákat ezzel tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 810 kcal / 3386 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY