Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 409 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Színes stefániavagdalt

Hozzávalók

50 dkg sovány marhahús
1 kisebb vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
3-4 ev?kanál olaj
5-6 dkg zsemlemorzsa
0,75 dl víz
0,5 dl tejszín
1 tojás
1 nagy gerezd fokhagyma
1 csapott kiskanál só
fél-fél mokkáskanál ?rölt bors és majoránna
2 egyenes ecetes uborka
2 f?tt tojás
1 frankfurti virsli
a hús lekenéséhez:
1 tojás

      A húst közepes kockákra vágjuk, majd finom lyukú tárcsán megdaráljuk. A megtisztított vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, 2 ev?kanál olajon megfuttatjuk. A morzsát a vízzel, a tejszínnel, a tojással, a zúzott fokhagymával összekeverjük, a hagymás petrezselymet meg a húst hozzáadjuk. Megsózzuk, a borssal meg a majoránnával f?szerezzük. Egy közepes tepsit kiolajozunk, a massza egyharmadát egyenletesen, jó ujjnyi vastagon belehalmozzuk. Az egyik oldalára hosszában az ecetes uborka, a közepére a f?tt tojások, míg a másik oldalára a frankfurti virsli kerül. Erre egyharmadnyi vagdaltmasszát rákenünk úgy, hogy a töltelék közé is jusson bel?le. A maradék húsvagdalékot ráhalmozzuk, eligazítjuk, felvert tojással lekenjük. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 50 percig sütjük. 10 percnyi pihentetés után fölszeleteljük. Kukoricás rizs és paradicsomsaláta illenek hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 497 kcal / 2078 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY