Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 430 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Borjúhúspogácsák

Hozzávalók

1 nagy szelet kenyér
2 dl er?leves (leveskockából is készülhet)
50 dkg finomra darált borjúhús
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 tojás
1-1 csapott kiskanál cukor és só
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 púpozott kiskanál paradicsompüré
1 kiskanál Worcester-mártás
1 vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem
1-2 ev?kanál liszt
3 dkg vaj

      A kenyeret 1,2 deci er?levesbe áztatjuk, majd, ha megpuhult, villával jól összetörjük anélkül, hogy kifacsarnánk. A darált húst, az apróra vágott szalonnát meg a tojást beledolgozzuk. Az összes ízesít?t és f?szert beleszórjuk, a megtisztított, lereszelt vöröshagymával meg a finomra vágott petrezselyemmel együtt. 8 részre osztjuk, egyenként féltenyérnyi pogácsákat formálunk bel?le, majd enyhén lisztbe forgatjuk, és kivajazott tepsibe rakosgatjuk. A maradék levesb?l egy keveset aláöntünk, végül süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 50 percig sütjük, ha kell, a levesb?l még öntünk alá. Vajon párolt zöldségekkel tálaljuk, a képen csíkokra vágott narancsszín? paprikával, hámozott mini paradicsommal, hosszúkás szeletekre vágott cukkinivel és csíkokra szelt újhagymával díszítettük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 531 kcal / 2220 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY