Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1479 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Borkeresked? mártás

Hozzávalók

      20 fej gyöngyhagymát kb. 7 deci testes vörösborban addig f?zünk, míg mártásszer?en be nem forr a felére. Ezalatt 1-2 ág kakukkfüvet, 1 csokor petrezselymet apróra vágunk, 1 deka vajban 3 percig pirítjuk, s közben megszórjuk ?rölt borssal. Egy kevés liszttel meghintve kissé barnára pörköljük, majd 0,5 deci er?levessel felengedjük. 1-2 babérlevelet dobunk bele, s ezzel mintegy 8 percig f?zzük. A t?zr?l félrehúzva h?lni hagyjuk, majd a hagymás mártásalapot, 7-8 deci jóféle vörösbort és egy sz?k kupica paradicsomlevet öntünk hozzá. Lassú t?zön, óvatosan újból megmelegítjük, kissé megsózzuk és 18-20 deka vajat apránként, - ha lehet habver?vel - belekeverünk. Ajánlatos el?melegített csészékben vagy mártástartóban tálalni. Pazar kísér?je a sertéssülteknek, marhahúsoknak.


Elkészítési id?: 40 perc.

Italajánlat: a mártás készítéséhez használt vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY