Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1409 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Margaréta saláta

Hozzávalók

1 kg burgonya

3-4 tojássárgája
1 citrom leve
1 dl étolaj
2-3 dl s?r? tejföl
?rölt fehér bors
1 ev?kanál porcukor
1 mokkáskanál mustár
diónyi frissen reszelt vöröshagyma
3-4 f?tt tojás
1 piros húsú hegyes paprika (lehet paradicsom vagy zöldpaprika is)

      A burgonyát alapos mosás után héjában, enyhén sós vízben megf?zzük. Lesz?rve kih?tjük, majd meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A tojások sárgáját a citrom sz?rt levével elkeverjük, majd apródonként az olajat is belecsurgatjuk. Ezt a kész majonézt a tejföllel összekeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a porcukorral, a mustárral meg a reszelt hagymával kellemesen pikánsra ízesítjük. A burgonyát belekeverjük, majd a salátát üveg- vagy porcelántálba halmozzuk úgy, hogy a közepénél magasabban legyen. A f?tt tojásokat elnegyedeljük, a sárgájukat kikaparjuk. A tojásfehérjét a képen látható módon, a saláta tetején körberakjuk úgy, hogy a közepén egy részt üresen hagyunk. Ide kerül a sz?r?n átpréselt tojássárgája; így mintáz margarétát. Paradicsom- vagy paprikaszeletekkel is lehet díszíteni. Ha önálló ételként kínáljuk, akkor a tál szélére összetekert sonkaszeleteket is teszünk.


Elkészítési id?: 1 óra + amíg a burgonya kih?l.
Egy adag: 671 kcal / 2805 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY