Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1474 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Bárányborda f?szeres barackmártással

Hozzávalók

8 szép szelet bárányborda vagy 4 szelet gerinc
só, ?rölt bors
40 dkg konzerv ?szibarack (lé nélkül mérve)
1 dl fehérbor
1 kiskanál fehérborecet
1 mokkáskanál ételízesít? por
fél mokkáskanál ?rölt fahéj
1 kimagozott csíp?s hegyes paprika
1 csapott kiskanál korianderpor
a sütéshez:
olaj

      A húst enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A konzervbarackot lesz?rjük úgy, hogy a levét azonnal lábasba töltjük. Ez kb. 2 deci, amit a borral, az ecettel meg 1,25 deci vízzel hígítunk. 4-5 percig forraljuk nagy lángon, ezalatt a felére beforr, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott barackot, az ételízesít?t, a fahéjat, a csíp?s paprikát meg a koriandert is. Épp csak 2-3 percig forraljuk. Közben a húst az olajon, közepes lángon, oldalanként 3-3 percig sütjük - de grillsüt?ben is elkészíthetjük. Jól lecsöpögtetve, a f?szeres barackkal leöntve tálaljuk. Köretnek vajas petrezselymes burgonya és g?zben párolt zöldbab illik hozzá.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 557 kcal / 2329 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY