Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 42 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Húsvéti tál kaláccsal

Hozzávalók

a kalácstésztához:
20 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 dkg éleszt?
fél kiskanál só
8 kiskanál cukor
2,6 dl langyos tej
8 dkg margarin
csipetnyi ?rölt fahéj
1 mokkáskanál reszelt narancshéj
néhány szem mandula és mazsola
a nyújtáshoz:
liszt
ezen kívül:
60 dkg f?tt füstölt hús
4 adag hagyományos módon
készített tojásos galuska

      A kétféle lisztet összekeverjük, az éleszt?t belemorzsoljuk, megsózzuk, és a cukros tejjel bedagasztjuk. Közben apránként az olvasztott margarint is belegyúrjuk a fahéjjal meg a narancshéjjal együtt. Letakarva meleg helyen 50 percig kelesztjük. Utána enyhén meglisztezett gyúrótáblán ellapítjuk, és 14-15 részre osztjuk. Ezeket egyenként kissé kisodorjuk, majd pipi alakúra formáljuk.. A ?madarak? cs?rét egy-egy szem mandulával (tésztával is lehet), szemeiket mazsolával mintázzuk, majd süt?papírral bélelt tepsire fektetjük. 15 percnyi pihentetés után el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor a fölszeletelt húst megforrósítjuk, az ugyancsak forró tojásos galuskát melléhalmozzuk, és kenyér helyett a kalácspipikkel tálaljuk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 1015 kcal / 4243 kJ.
Italajánlat: száraz f?szeres karakter? fehérborból készült fröccs.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY