Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 464 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


F?szeres morzsában sült báránykorona

Hozzávalók

kb. 90 dkg báránykaraj egyben (ha lehet, a rajta lév? oldalassal együtt)
3-4 ev?kanál olívaolaj
só, ?rölt bors
2 ev?kanál csíp?s mustár
2 dl víz
a f?szeres morzsához:
10 dkg durva zsemlemorzsa
1 ev?kanál finomra vágott petrezselyem
1-1 csapott kiskanál szárított rozmaring és kakukkf?
2-3 ev?kanál olívaolaj

      El?ször a f?szeres morzsát készítjük el: a zsemlemorzsát a zöldf?szerekkel összekeverjük, majd az olajat is beledolgozzuk. Akkor jó, ha tapintásra kicsit összeállt. A süt?nek forrónak kell lennie, ezért nagy lángra állítva (230 °C; légkeveréses süt?ben 210 °C) el?melegítjük. Ezután a hús el?készítése következik. Ha a hagyományos módon bontott karajt vásároltuk, abban nincs hosszú csont, csak meg kell mosni, és a nedvességet leitatni róla. Ebb?l azonban nem lesz igazán mutatós báránykorona, mert ehhez olyan hús kell, amin az oldalascsont is rajta van. Ilyet többnyire csak fotókon láthatunk, hacsak nincs hentes ismer?sünk, aki az oldalassal együtt egy ilyen húsdarabot vág le nekünk. De vehetünk negyed bárányt is, amit otthon készítünk el? a következ?képpen: a húst a csontról lefejtjük, így az utóbbi koronaszer?en a karajon marad. Az olajat serpeny?ben megforrósítjuk, és a húst oldalanként kb. 5 perc alatt pirosra sütjük benne. Ha van báránycsont (az otthoni el?készítésnél biztosan marad), azt is mellédobjuk, kés?bb jó ízt ad a pecsenye levének. Az el?sütés végeztével a karajt megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percre a süt?be toljuk. Utána a húst - vigyázva, hogy a csontra ne kerüljön - a mustárral körbekenjük, a f?szeres morzsát egyenletesen rátapasztjuk, végül a süt?be visszatolva 12-15 percig sütjük. Ha kész, miel?tt fölszeletelnénk 10 percig letakarva pihentetjük. Visszamaradó ?szaftját? lábasba öntjük, papírszalvétával a zsír egy részét ?lekapjuk? róla, majd a vízzel fölöntve 5 percig f?zzük, végül lesz?rjük. Ezt az ízes pecsenyelevet külön kínáljuk a csontok mentén fölszeletelt pecsenyéhez. Párolt, lehet?leg friss zöldségekkel kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 433 kcal / 1810 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY