Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 460 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Bográcsos ürüpörkölt

Hozzávalók

(6 személyre)
2,5 kg birkacomb
4-5 vöröshagyma
1 kis fej fokhagyma
1 csapott kiskanál köménymag
15-20 dkg zsír
2-2 zöldpaprika és paradicsom
2-3 cseresznyepaprika
2-3 ev?kanál pirospaprika

      A birkacombot kicsontozzuk úgy, hogy a lábszárcsontot egyben hagyjuk. A húst 3 centis darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az el?bbit kis kockákra, az utóbbit a köménymaggal együtt finomra vágjuk. A bogrács kizsírozott aljára elhelyezzük a lábszárcsontot, az összevágott birkahús és vöröshagyma felét ráhalmozzuk. Erre ismét birkahúst rakunk. A tetejére a maradék vöröshagyma majd a kicsumázott zöldpaprika, cseresznyepaprika, paradicsom, végül az összezúzott fokhagyma és köménymag kerül. Víz nélkül feltesszük f?ni. Kislángon kezdjük, s ha a húslevet enged, er?sítjük a tüzet. Kevergetni nem szabad, csak a bográcsot forgatjuk. Háromnegyed órás fövés után a f?szerpaprikát tetejére szórjuk. (Lényeges, hogy egy rövid ideig ezzel er?sebben forraljuk a pörköltet, így a leve tartalmasabb lesz. Ha a levét elf?tte, egy kevés vízzel pótoljuk. Sósburgonyával tálaljuk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 753 kcal / 3148 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY