Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 252 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Kótyagos csirkemell mikrohullámú készülékben

Hozzávalók

4 fél csirkemellfilé

?rölt bors
2 dkg vaj
1 közepes vöröshagyma
4 alma
1 zöldpaprika (el is maradhat)
2 dl almabor
2 ev?kanál konyak
4 ev?kanál tejszín

      A filéket lapjában bevágjuk, széthajtjuk, és kissé kiveregetjük. Utána megsózzuk, megborsozzuk, és kb. fél órán át állni hagyjuk. A vajat egy mélyebb t?zálló tálba morzsoljuk, és 650 wattal 1 perc alatt megolvasztjuk. A megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, és a vajban 750 wattal 5 percig pároljuk. A hússzeleteket egymás mellé a hagymára fektetjük. Az almákat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, magházukat kimetsszük. A gyümölcsöt a hús köré halmozzuk, a kicsumázott zöldpaprikát mellédobjuk, és a borral leöntjük. Lefödve, 750 wattal 10 percig pároljuk, félid?ben a húst megfordítjuk. Utána sz?r?lapáttal a húst és az almát egy másik tálba átszedjük, a konyakot a t?zálló tálban maradt pecsenyelébe öntjük és meggyújtjuk. Ha a láng elaludt, a tejszínt belekeverjük, és 750 wattal még 2 percig forraljuk. Az almás csirkét ezzel a mártással leöntve tálaljuk.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 366 kcal / 1537 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY