Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 194 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Aszalt szilvás pulykaragu mikrohullámú készülékben

Hozzávalók

1 kisebb f?tt, füstölt pulyka fels?comb (csontozás után kb. 40 dkg)
2 közepes vöröshagyma
1 alma
1 babérlevél
2 ev?kanál cukor

késhegynyi ?rölt bors
10 dkg kimagozott aszalt szilva
2,5 dl félszáraz fehérbor
3 kiskanál étkezési keményít? vagy 1 kanál liszt
4 ev?kanál tejszín

      A combot kicsontozzuk, és a húst a pörkölthöz hasonlóan kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát cikkekre, majd apró kockákra daraboljuk. Mindezeket egy mély t?zálló tálba töltjük, a babérlevelet beledobjuk, a cukorral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk. Lefedjük, és 600 wattal 6 percig pároljuk. Közben az aszalt szilvát négyfelé vágjuk, majd a borral együtt a húshoz adjuk. Most már fed? nélkül sütjük 3 percig. Az étkezési keményít?t (vagy a lisztet) a tejszínnel simára keverjük, a szilvás húsra öntjük, és változatlan teljesítménnyel még 6 percig f?zzük. Párolt rizs illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 425 kcal / 1777 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY