Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1020 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Csóró pogácsa

Hozzávalók

1 ev?kanál ecet
6 ev?kanál víz
30 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 kiskanál só
a tészta nyújtásához:
liszt
a tetejére:
1 tojás

      Az ecetet és a vizet egy pohárban összekeverjük. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sót, az ecetes vizet hozzáadjuk és összegyúrjuk. A tésztát belisztezett alufóliába csomagolva néhány órára h?t?szekrénybe tesszük. Ezután liszttel megszórt gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3 centi átmér?j? pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük. (Ha van maradék sajtunk, reszeljük le és szórjuk a tetejére, bár enélkül is igazán finom.) Egymás mellé tepsire rakjuk és el?melegített süt?ben, közepes lánggal kb. 25-30 percig sütjük. Nekem otthon mindig van egy-két adag a mélyh?t?ben, s ha kell, néhány órával el?bb kiveszem, átteszem a h?t?szekrénybe - itt ugyanis egyenletesen és hamarabb kienged -, s a vendégek érkezése el?tt háromnegyed órával begyújtom a süt?t. Amíg bemelegszik, kinyújtom, kiszaggatom a tésztát. A kett?s siker soha nem marad el: mindenki értékeli a meleg pogácsát, olyannyira, hogy mindig, minden darab elfogy. Próbálják ki, meglátják, így járnak majd Önök is!


Elkészítési id?: 1 óra+ h?tés.

Italajánlat: sör vagy száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY