Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 954 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Fügecsók

Hozzávalók

(kb. 25 darabhoz)
30 dkg aszalt füge
15 dkg mazsola
10-15 dkg vékony lapocskákra vágott mandula (készen kapható)
4 tojásfehérje
1 mokkáskanál rum vagy citromlé
20 dkg porcukor
egy-egy késhegynyi ?rölt fahéj és ?rölt szegf?szeg

      A fügét a mazsolához hasonló nagyságú darabokra vágjuk és össze keverjük a mandulával együtt. A tojásfehérjéhez rumot vagy citromlevet csurgatunk, majd kemény habbá verjük. A cukrot apránként hozzáadva tovább verjük, megf?szerezzük, végül a gyümölcsöket óvatosan beleforgatjuk. A masszából a süt?papírral bélelt tepsire ev?kanállal halmokat rakunk, végül el?melegített süt?ben, közepes lánggal 5 percig, majd a tüzet mérsékelve kis lángon 15 percig sütjük. Végül a süt?t lezárjuk, és a csókokat nyitott süt?ajtónál kb. 10 percig szárítjuk. Akkor jó, ha a beleszúrt t?re nem tapad rá.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 110 kcal / 460 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY