Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 419 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Töltött sertésfelsál

Hozzávalók

4 szelet vastagabb sertésfelsál (lehet pulykamell is)

?rölt koriander és szerecsendió
kb. 2 ev?kanál áfonyalekvár
kb. 20 szem kimagozott aszalt szilva
?rölt origánó, kakukkf?, zsálya és bazsalikom
csipetnyi majoránna
6-7 dkg sertészsír
kb. 3 dl húsleves vagy 1 kiskanál ételízesít? por

      A hússzeletekb?l úgynevezett zsebet készítünk; azaz lapjában egyenként felszúrjuk, és közepüket kimélyítjük. Kívülr?l besózzuk, belsejüket pedig korianderrel meg szerecsendióval bedörzsöljük, áfonyalekvárral vékonyan bekenjük. A zsebekbe el?z? este beáztatott, lecsöpögtetett aszalt szilvát bújtatunk és a nyílást húst?vel összet?zzük. Az ?rölt origánót, a kakukkfüvet, zsályát meg bazsalikomot összekeverjük a majoránnával, majd a töltött húsokat megszórjuk vele. Egy magas falú, közepes nagyságú tepsiben a zsírt fölolvasztjuk (azért zsírt használunk, mert a hús elég száraz), a húst belerakosgatjuk és annyi húslevest vagy ételízesít?s vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Alufóliával lefedjük és süt?ben, a lángot folyamatosan csökkentve addig sütjük, míg az összes levet magába nem szívta; ugyanis pontosan addigra lesz puha. A vége felé a fóliát lebontjuk róla, hogy szép színe legyen. Sós burgonya vagy burgonyapüré, valamint cékla és ecetes paprika illik hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc + a szilva áztatása.
Egy adag: 645 kcal / 2697 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY