Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 810 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sajtós, túrós rizs-sült

Hozzávalók

25-30 dkg rizs
1 húsleveskocka
25 dkg tehéntúró (nem sós)
1-1 dl tejföl és joghurt
origánó, bazsalikom, rozmaring
10-10 dkg füstölt és trappista sajt
2-3 dkg vaj

      Az átválogatott, megmosott rizsb?l a hagyományos módon párolt rizst f?zünk, mindössze annyi különbséggel, hogy só helyett leveskockával ízesítjük. A túrót áttörjük, a tejföllel meg a joghurttal összekeverjük, megf?szerezzük. Utána a kih?lt rizst meg a kétféle reszelt sajtot is hozzáadjuk, ha kell, utánasózzuk. A masszát egy közepes nagyságú, magas falú, kivajazott tepsibe terítjük, és el?melegített süt?ben, közepes lánggal 25-30 percig sütjük. Lehet úgy is készíteni, hogy a sajtból a tetejére is kerüljön, így ellen?rizhetjük, mikor is lesz kész az étel. Kockákra vágva (ha nem úgy állna össze, akkor csak lapátkanállal) tálaljuk. Friss, kevert salátával kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 593 kcal / 2479 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY