Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1237 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Palugyai-torta

Palugyai-tortaHozzávalók (16 szelet)

25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg reszelt étcsokoládé
8 tojás
10 dkg cukor
a forma kikenéséhez:
olaj, liszt
a töltéshez:
8 dl habtejszín
2-3 ev?kanál cukor
1 púpozott ev?kanál zselatinpor
3 csomag vaníliás cukor
a tetejére:
10 dkg olvasztott étcsokoládé
az oldalára:
5 dkg darált keksz- vagy
piskótamorzsa

      A gesztenyemasszát szobah?mérsékleten fölengedjük, krumplinyomón áttörjük, majd a vaníliás cukorral, a csokoládéval és a tojások sárgájával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a cukrot apránként beleszórjuk, majd a gesztenyés masszába forgatjuk. Egy süt?lemezt vagy egy nagy tepsi hát-oldalát 23 centi átmér?j? tortakarika nagyságának megfelel?en olaj-jal megkenünk, liszttel behintünk. A tészta egyötödét rákenjük, majd el?melegített süt?ben, közepes lánggal (kb. 180 °C; légkeverést, ha lehet ne használjunk) kb. 12 percig sütjük. Amint a süt?b?l kivettük, a lapot késsel kissé megemeljük, félretéve h?lni hagyjuk. A maradék tésztából ugyanígy még 4 lapot sütünk. A tejszínhabot kemény habbá verjük, a vége felé a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. A zselatinport 1 deci vízben felforraljuk, langyosra h?tve óvatosan a tejszínhabba forgatjuk. A tortakarikát a sült tésztára illesztjük, kiszúrjuk; így az esetlegesen túlfolyt részek leesnek róla. A lapokat a tejszínhab háromnegyedével megkenve (töltve) egymásra illesztjük. A maradék habot a torta oldalára kenjük. H?t?szekrényben 2-3 órán át dermesztjük, majd a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Újra beh?tjük, végül az oldalát a darált morzsával körbetapasztjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 50 perc.
Egy adag: 265 kcal / 1108 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY