Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 779 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Fokhagymás gombatokány

Hozzávalók

1 kg csiperkegomba
1 vöröshagyma
4-5 ev?kanál olaj
1 csokor petrezselyem
5 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
2 púpozott ev?kanál liszt
7 dl víz
1,5 er?leveskocka
3 dl tejszín
só, ?rölt bors
reszelt szerecsendió
1 mokkáskanál citromlé

      A gombát és a hagymát megtisztítjuk, az el?bbit cikkekre (esetleg szeletekre), az utóbbit finomra vágjuk. A hagymát az olajon, közepes lángon 3-4 percig pároljuk, majd kicsit nagyobb lánggal üvegesre sütjük. Ekkor kerül bele a gomba, amit meg-megkeverve 5 percig pirítunk, majd a t?zr?l lehúzzuk és a fölaprított petrezselymet meg a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. A vajat fölolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk benne. A vízzel apránként fölöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk. Kevergetve 2-3 percig forraljuk (akkor jó, ha s?r? mártássá válik), majd a tejszínnel hígítjuk és még 2 percig forraljuk. A gombát belekeverjük, ha kell, utánasózzuk, kissé megborsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval f?szerezzük, végül néhány csepp citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Párolt rizs vagy puliszka jár hozzá.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 435 kcal / 1810 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY