Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 515 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Húsos rántott gomba

Hozzávalók

12 lehet?leg egyforma, közepes nagyságú csiperkegomba

fél fej vöröshagyma
2 ev?kanál olaj
15 dkg darált hús
1-1 mokkáskanál ételízesít? por és paradicsompüré
fél mokkáskanál origánó
1 tojás
a bundázáshoz:
10 dkg liszt
2-3 tojás
12 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
b?ven olaj

      A gombát megtisztítjuk, kalapját és szárát különválasztjuk. Az el?bbit enyhén sós vízben, 3-4 percig f?zzük, majd lesz?rjük. A szárát finomra vágjuk, a lereszelt vöröshagymával együtt az olajon megpirítjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. Az ételízesít?t beleszórjuk, a paradicsompürét meg az origánó beleszórjuk, és egy kevés vizet öntünk alá. Lefödve 6-8 percig pároljuk, végül zsírjára sütjük. Amikor teljesen kih?lt, a tojást is beledolgozzuk. A jól lecsöpögtetett, félpuha gombafejek üregébe húsos masszát töltünk, és kett?t-kett?t egymással szembeállítunk. Akkor tapadnak jól össze, ha nemcsak a gombák üregébe, hanem a találkozásukhoz is kerül töltelék. Az így kapott ?gombócokat? a hagyományos módon lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk (akár kétszer is), végül b?, forró olajban megsütjük. Jól lecsöpögtetve tálaljuk. Párolt rizs és tartármártás vagy zöldsaláta (görög saláta) illik hozzá.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 534 kcal / 2233 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY