Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1095 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Gyümölcsös mézes túró almában

Hozzávalók

25 dkg tehéntúró
4 dkg vaj
8 ev?kanál méz
1 citrom
4-5 dkg mazsola
4 szép, piros alma
8-10 dkg aszalt gyümölcs
5-5 dkg dióbél és mogyoró
friss citromf? és mentalevél
1-2 ev?kanál bor

      A túrót áttörjük, a vajjal, 3 ev?kanál mézzel meg egy kevés reszelt citromhéjjal elkeverjük, a mazsolát (el?re be is áztathatjuk) hozzáadjuk. Az almák tetejét egyharmadnyi vastagságban levágjuk, magházát úgy fúrjuk ki, hogy legyen helye a tölteléknek. A gyümölcshúst citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. Végül a túrókrémet az almák üregébe töltjük, tányérra rakjuk. Az aszalt gyümölcsöket (el?re be is áztathatjuk) a kissé földarabolt dióval és mogyoróval összekeverjük. A maradék mézet a borral 2 percig forraljuk, a gyümölcsös mogyorót beleszórjuk. Tálaláskor a túrókrémes almát a mézes gyümölcsökkel körülöntjük.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 674 kcal / 2818 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY