Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 728 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sáfrányos nyúl

Hozzávalók

(6 személyre)
1 konyhakész nyúl (kb. 2,5 kg-os)
10 dkg füstölt szalonna
10-10 dkg póréhagyma és pasztinák
1 babérlevél
friss kakukkf?
koriandermag
kb. 3 dl fehérbor
4-5 tojás
tengeri só
?rölt fehér bors
kis darab friss, reszelt gyömbér
bazsalikom
rozmaring
2 dl tejszín vagy aludttej
1 ev?kanál liszt
1-2 ev?kanál méz
citromf?
sáfrány

      A nyulat kicsontozzuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk és bográcsban (lábasban) félig kiolvasztjuk. Utána a nagyobb darabokra vágott csontot hozzáadjuk, lepirítjuk. A pórét és a pasztinákot megtisztítjuk, fölszeletelve az el?z?ekhez adjuk. A babérral, kakukkf?vel s korianderrel f?szerezzük. A bort beleöntjük, majd kis lángon kb. 25 perc alatt tartalmas alaplevet f?zünk bel?le. Ezalatt a nyúlhúst ledaráljuk (?seink apróra darabolhatták), a tojásokkal összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, a gyömbérrel, meg egy kevés bazsalikommal, kakukkf?vel és rozmaringgal f?szerezzük. Az alaplevet átsz?rjük, a zöldségeket kicsit át is törhetjük. A húsos masszából nedves kézzel kb. 18 gömböcöt formálunk, az alapélben kb. 20 percig pároljuk. Ha a lé kevés alatta, egy kis vízzel vagy borral pótoljuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük, az étel levét ezzel s?rítjük. Végül a mézzel meg sáfránnyal ízesítve épp csak még egyszer fölforraljuk, fölaprított citromf?vel meghintjük.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 600 kcal / 2508 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY