Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1111 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Joghurttorta

Hozzávalók

(16 szelethez)
1 piskóta tortalap
7 dkg margarin
4 csomag (4 dkg) zselatinpor
1 liter natúr joghurt
2 dl tejföl
4-5 kiskanál mesterséges édesít?szer (fajtától és attól függ?en, hogy mennyire vagyunk édesszájúak)
a tetejére:
2 dl tejszín
3 dl tej

      A tortalapot keresztben kettévágjuk, de csak az egyik felét használjuk fel, a másikat fóliába csomagolva lefagyaszthatjuk. A lapot leemelhet? oldalú tortaformába fektetjük. A zselatint 1 deci vízbe szórjuk, és szüntelenül kevergetve kis lángon fölolvasztjuk. A joghurtot a tejföllel meg az édesít?szerrel simára dolgozzuk, a már csak langyos olvasztott zselatint kevergetve beleöntjük, majd azonnal - miel?tt megköthetne - a tésztára öntjük, elsimítjuk. Letakarva, h?t?szekrényben kb. 4 órán át dermesztjük. Tálaláskor a tortakarimát leemeljük. A tejszínhabot verünk, a torta tetejét ezzel koronázzuk.


Elkészítési id?: 40 perc + dermesztés.
Egy adag: 258 kcal / 1079 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY