Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1514 1 2 ... 1633  Utolsó


Karfiol mustáros mártásban

Hozzávalók

(4 személyre)
1 nagy karfiol

15 dkg füstölt szalonna
2 közepes vöröshagyma
1 púpozott ev?kanál liszt
5 dl átsz?rt húsleves (leveskockából is készülhet)
?rölt bors
2 ev?kanál csíp?s mártás
1 kiskanál cukor
4 tojás
1 csokor metél?hagyma

      A karfiolt leveleit?l megszabadítjuk, a fejet megmossuk, és enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt puhára f?zzük. Közben a szalonnát egészen vékony csíkokra vágjuk, és a zsírját egy serpeny?ben kisütjük. A megtisztított, fölaprított hagymát megfuttatjuk benne, majd a liszttel megszórjuk, és a húslevessel felengedjük. Kis lángon 10 percig kevergetve f?zzük. Ezután sóval, borssal, a mustárral és a cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. A tojásokat keményre f?zzük, megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A lecsöpögtetett karfiolt elnegyedeljük, és a cikkeket tálra fektetjük. A tojásokkal körberakjuk, és a mártással leöntjük. A felaprított metél?hagymával megszórjuk. Friss kenyeret kínálunk hozzá. El?ételként vagy könny? egytálételként tálaljuk.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 436 kcal / 1827 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY