Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 454 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sz?zpecsenye böllér módra

Hozzávalók

1-1 szép sült véres hurka (lehet májas is) és sz?zpecsenye (30-35 dekásak)
só, ?rölt bors
4 ev?kanál olaj
6 vékony szelet húsos szalonna
1 csomag (40 dkg) fagyasztott vajas tészta
1 csapott kiskanál liszt
1 mokkáskanál paradicsompüré
1 kiskanál szójamártás
2 dl víz
a tészta nyújtásához:
liszt

      A hurkát leb?rözve félretesszük. A sz?zpecsenye vékony fehér hártyáját lefejtjük, majd a húst megsózzuk, megborsozzuk, és az olajon körös-körül fehéredésig sütjük. Lecsöpögtetjük, deszkára fektetjük, a hurkát mellérakjuk, és együtt szorosan a szalonnába tekerjük. A szobah?mérsékleten fölengedett vajas tésztát belisztezett deszkán 3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, majd ujjnyi széles szalagokra vágjuk. Ezután körben a pecsenyére tekerjük úgy, hogy a tésztaszélek találkozzanak, de ne kerüljenek egymásra. A tekercseket kiolajozott tepsire fektetjük, és forró süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 20 percig sütjük. Ha marad a tésztából, azt reszelt sajttal megszórva köréfektetjük, jó lesz sörkorcsolyának. Közben a sz?zpecsenye el?sütésénél maradt olajat megforrósítjuk, a paradicsompürét meg a lisztet belekeverjük. Kissé lepirítjuk, a szójamártást meg a vizet hozzáadjuk, kevergetve 2 percig forraljuk, majd lesz?rjük. A húst fölszeletelve tányérra fektetjük, az ízes pecsenyelével körülöntjük. Köretnek resztelt burgonya illik hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 877 kcal / 3666 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY