Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 20 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Császári pirítós

Hozzávalók

15 dkg császárszalonna
2 ev?kanál olaj
3 vöröshagyma (30 dkg)
arasznyi póréhagyma (15 dkg)
2-3 gerezd fokhagyma
1 csomó metél?hagyma
12-15 dkg reszelt ementáli sajt
2 tojás
só, ?rölt bors
egy-egy késhegynyi reszelt szerecsendió és ?rölt köménymag
4 nagy szelet, de nem túl vastag rozskenyér

      A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olajon kisütjük. Az összes hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát fél karikákra vágjuk, a póréhagymát vékonyan fölszeleteljük. A fokhagymát a metél?hagymával együtt durvára aprítjuk. Mindezt a szalonnára szórjuk és közepes lángon 10 percig pároljuk, majd a t?zr?l lehúzzuk és h?lni hagyjuk. A sajtot a felvert tojással összekeverjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendióval és ?rölt köménymaggal meg a hagymával összekeverjük. A kenyérszeleteket a sajtos-tojásos masszával egyenletesen befedjük, tepsibe fektetjük, végül el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 565 kcal / 2362 kJ.
Italajánlat: könny? száraz fehérbor vagy ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY