Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 493 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Rakott savanyú káposzta

Hozzávalók

60 dkg burgonya, só
70 dkg savanyú káposzta
1 nagy vöröshagyma
2 ev?kanál olaj
5 babérlevél
?rölt bors
4 ev?kanál fehérborecet
diónyi vaj
2 ev?kanál liszt
5 dl tej
5 ev?kanál frissen reszelt torma
20-25 dkg füstölt sonka
a tál kikenéséhez:
zsír

      A burgonyát sós vízben héjában megf?zzük, majd meghámozzuk. Ha kissé kih?lt, 3 milliméter vastag karikákra szeleteljük. A savanyú káposztát vízzel átmossuk, majd jól kinyomkodjuk. A megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. A savanyú káposztát hozzáadjuk, 1 babérlevelet beledobunk, megsózzuk, megborsozzuk, és az ecettel meg 2,5 deci vízzel leöntve, fed? nélkül 30 percig pároljuk. Közben a vajat megolvasztjuk, a lisztet néhány másodpercig kevergetve sütjük rajta, majd a tejjel felengedjük, és felforraljuk. Ha s?r?södni kezd, 3 ev?kanál tormát keverünk bele, és megsózzuk. Egy tepsit vagy peremes t?zálló tálat kizsírozunk, és a savanyú káposztát, a burgonyát, a felszeletelt sonkát ferdén egymásra rétegezzük benne. A maradék babérleveleket belet?zködjük, a tormás mártással meglocsoljuk, és közepesen meleg süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) kb. 30 percig sütjük. A maradék frissen reszelt tormával megszórva tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 408 kcal / 1705 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY