Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1232 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Óriás csöröge

Hozzávalók

(kb. 20 darabhoz)
40 dkg finomliszt (a fele rétesliszt vagy Graham-liszt is lehet)
8 dkg vaj
2 csapott ev?kanál cukor, só
0,5 dl rum
1 dl tejföl
5 tojássárgája
a nyújtáshoz:
egy kevés liszt
a sütéshez:
olaj
a tetejére:
2-3 ev?kanál vaníliás, fahéjas porcukor
a tálaláshoz:
0,3 dl rum
30 dkg sárgabarackíz

      A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk és letakarva, h?t?szekrényben legalább 1 órát pihentetjük. Utána a tésztát enyhén belisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk és derelyemetsz?vel 12 centi hosszú, 6 centi széles lapokra szabjuk; közepüket hosszában is bevágjuk. Ezen a nyíláson a tészta egyik rövidebb oldalát (végét) átbújtatjuk, azaz mint egy masnit áthúzzuk. Amikor az összes tésztát el?készítettük, egy lábasba olajat töltünk és megforrósítjuk. A fánkokat közepes lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt pirosra sütjük, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás, fahéjas porcukorral meghintve, rummal ízesített barackízzel tálaljuk. Egy nappal a tálalás el?tt elkészíthet?.


Elkészítési id?: 40 perc + pihentetés.
Egy adag: 210 kcal / 878 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY